Фандъкова обяви, че снегът засега не я затруднява

В страната няма затворени пътища

снимка БГНЕС

“Зимната обстановка не създава трудности в придвижването в София. През нощта са почистени всички трасета на масовия градски транспорт. Пътищата обаче са мокри и на места хлъзгави. Градският транспорт се движи по график“. Това декларира столичният кмет Йорданка Фандъкова в понеделник, цитирана от БНР.

“Почистени са улиците и булевардите, по които се движи общественият транспорт, също така и по-основни улици и булеварди в кварталите, както и общинските пътища, пътищата за Витоша и по-високите части на общината. Продължават да са на терен машините, за да можем да следим обстановката. Очаква се снеговалежът да спре, но за сметка на това температурите се понижават. Бих искала да предупредя всички шофьори, както и пешеходците, да бъдат внимателни, тъй като са възможни заледявания“, каза Фандъкова.

На свой ред Агенция “Пътна инфраструктура“ обяви, че в страната няма затворени пътища. Има ограничения за тежкотоварни автомобили над 15 тона на прохода “Троян – Кърнаре“.

“Всички пътища са проходими при зимни условия. Почистени са и няма проблеми по автомагистралите“, съобщи АПИ. Най-голяма е снежната покривка в Плевенско.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?