Фенове на "Левски" бяха замесени в масов бой между хулигани в Братислава (Видео)

Арестуваните от полицията ултраси

Фенове на "Левски" (София) се оказаха в центъра на масов бой между ултраси в центъра на словашката столица Братислава. Българите са били нападнати от фенове на полския "Кракови" и холандския "Аякс".

Нападението е станало в зоната на хотела, където са отседнали феновете на "сините", които са част от фракцията "София-Запад". Около 130 души са въвлечени в боя, а най-малко 80 са арестуваните, съобщи полицията в Братислава.

Ултрасите са се замервали със столове и маси от заведенията в центъра на Братислава, които са сериозно пострадали от мелето. Безредиците са продължили близо 10 минути и са използвани факли, бомбички, столове и бутилки. Българският посланик в Словакия Йорданка Чобанова съобщи, че българските фенове са били провокирани.

"Информацията, която имаме към този момент е, че имало 45 български граждани, които са задържани (от полицията) като свидетели. Някои от тях са с леки наранявания. Стълкновенията са се случили около 22 часа местно време. Веднага след това представител на посолството ни отреагира и беше на място, като оказа пълно съдействие на българските фенове", обясни дипломатът, цитиран от БНР.

Чобанова каза, че словашката полиция най-вероятно няма да повдигне обвинения срещу българите. Кметът на Братислава Матуш Вало осъди остро сблъсъците между футболните фенове в центъра на града.

"Боевете са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем и всички посетители се наслаждават на приятелска атмосфера. Никога няма да разбера хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие и разрушават всичко по пътя си", коментира Вало.

В позиция на ПФК "Левски" също се казва, че българските фенове не са провокирали по никакъв начин нито местните жители, нито гостите на града.

"За щастие няма сериозно ранени наши фенове и всички задържани вече са освободени, което е още едно доказателство, че нямат вина за инцидента. Клубът е в контакт с привържениците на "Левски" и е готов да им окаже съдействие при необходимост", се казва в позицията на клуба.

Споделяне

Още от Спорт

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?