Феновете на ЦСКА готвят протест срещу Бойко Борисов

Сн. "Трибуна Сектор Г"

Обявената от премиера Бойко Борисов готовност да помогне на футболния клуб "Левски" предизвика гневна реакция сред феновете на ЦСКА-София, които обявиха готовност за протести.

В събота Борисов съобщи, че държавата ще помага на "Левски" с реклама през тотото. Първата стъпка ще е финансиране на доизграждането на козирката на Герена.

Собственик на "Левски" е издирваният бизнесмен Георги Попов, но е публично известно, че тимът се издържаше до скоро от Васил Божков. И двамата са в Обединените арабски емирства, като прокуратурата се надява властите там да се съобразят с българското искане за връщането им в България. 

От фен клуба на ЦСКА-София "Трибуна Сектор Г" обявиха във Фейсбук, че са готови на "протести, където и както намерим за добре".

"Преди няколко дни в национален ефир премиерът излезе и обяви, че ще помогне на един футболен клуб от покрайнините на София като "тотото ще им прави реклама" (разбирайте спонсорира), а лично той бил обещал "да им построи козирка, за да не им се смеят останалите".Ако изключим абсолютния парадокс държавният тотализатор да спонсорира с парите на данъкоплатците частна фирма, чиито собственици са с повдигнати двуцифрен брой обвинения от прокуратурата, сякаш всичко е наред. Или може би е редно да припомним как точно въпросният сектор без козирка бе построен и от КОГО отново с парите на българския данъкоплатец?", се посочва в позицията на "червените" фенове.

В нея се посочват и други примери за държава подкрепа към частни футболни клубове.

"Знаем и кой започна да строи "Колежа" с парите от КТБ преди миналата седмица вездесъщите и щедри управляващи да дарят (предполагаме от личните си спестявания) едни 25 милиона за довършването му и още 12 за клоаката в парк "Лаута". Знаем също така и кого спонсорира "ТЕЦ Марица Изток", допускайки, че е отново с личните вложения от прасенца-касички на загрижените за добруването на българския футбол. Приликите и съвпаденията в моделите на управление май станаха повечко, а?".

Споделяне

Още по темата

Още от България