Финансовият министър съзира заговор, свързан с вота, "Кремиковци" и "Краун ейджънтс"

Синхронът между скандала около договора с "Краун ейджънтс" за митниците, противоречията около Кремиковци и другите обществено актуални теми през изминалата седмица, включително вота на недоверие, съвсем не е случаен, заяви пред БНР финансовият министър Милен Велчев. Според него правителството било обект на организирана кампания, защото не искало да се заиграва с онези сили, които не се съобразяват със закона. Велчев не уточни кои сили има предвид.

Ако говорим за скандал около договора с "Краун ейджънтс" мисля, че той се корени от действията на някои сили, като същите причини могат да се намерят и за скандала с "Кремиковци" и за ред други възбуди в общественото мнение през последните една-две седмици, каза Велчев.Договорът беше подписан още в края на ноември и фактите около него бяха разгласени още тогава, затова възниква въпросът защо този скандал избухна точно сега, а не по-рано, попита Велчев. Той заяви, че според него синхронът между този момент и момента на противоречията около "Кремиковци" съвсем не е случаен.

Ясно, че някои сили в обществото, някои икономически интереси все по-добре разбират, че това правителство няма да играе по тяхната свирка, че те няма да получат това, на което са свикнали през последните няколко години. И днес ние срещаме съпротива и сме обект на организирана кампания, защото не се заиграваме с тези сили, които не искат да се съобразяват със закона, добави Велчев.

Вотът на недоверие също съвпадна по време с тези събития и можем тук само да спекулираме дали той беше координиран с тези изблици, или те бяха планирани по време, когато беше проведен и вотът на недоверие, заяви още финансовият министър.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?