Фирма на военното министерство платила чужд ремонт

Фирма на военното министерство платила чужд ремонт

Военното министерство подаде серия сигнали за нередности в търговското си дружество "Снабдяване и търговия", след като от БСП шумно критикуваха политическото ръководство на министерството в кадрова чистка.

Според един от сигналите дружеството е заплатило ремонт на чужда собственост. Друга засечена нередност е сключен договор за продажба на имущество три години след проведената тръжна процедура.

Има и сключен договор за ползване на хотелски услуги с фирма, собственост на семейство служители - материално отговорни лица в дружеството.

Друг от подадените сигнали гласи дословно:

"Легитимният български съд в състав от трима съдии е констатирал създадена порочна практика от бивш управител на дружеството в периода 2008-2013 г. и резултат 80 000 лв. загуби за дружеството за:

-раздаване на стоково материални ценности, собственост на Министерството на отбраната, на външни лица с устни заповеди, без да са били заплащани или продавани по процедура;
-продажби на имущество на МО от един МОЛ, зачислени на друг МОЛ;
-съхраняване на имуществото на МО на открити площадки, до които са имали достъп и външни лица".

Дружеството продава старата техника на армията, като редовно генерира скандали.

Миналата седмица Ангел Найденов от БСП обвини военния министър Николай Ненчев в чистка. Освен това според него в момента управителят на "Снабдяване и търговия" е разрешила достъп до сървърите и личните кодове за достъп до програмата, която е основният работен инструмент на дружеството.

Информационният масив на всичко, което се случва в дружеството е достъпен и един умел специалист би могъл, чрез този достъп да влезе в системата на МО и МВР, обясни той.

Споделяне

Още от България