Фирмите, водени от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, се отказаха от ЦСКА

Фирмите, водени от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, са се отказали да купят футболния клуб ЦСКА.

"След проведените едномесечни преговори със собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД и след обстойното разглеждане на последната оферта на "Титан" АД, обявяваме прекратяване и отказ от сделката", обяви новорегистрираното дружество "ЦСКА Възраждане".

 

Според кандидатите да поемат финансирането на ЦСКА, тимът има далеч повече задължения от обявените от "Титан" 5 млн. лева.

 

Изпълнителният директор на "ЦСКА Възраждане" Красимир Георгиев съобщи пред sportal.bg, че става дума за борчове от 80 млн. лева.

 

"От "Титан" ни поискаха 20 милиона лева за акциите на клуба, което нас не ни устройва. Затова се отказахме от сделката", заяви Георгиев.

 

Прехвърлянето на контрола върху клуба ставаше с участието на премиера Бойко Борисов. Той се зае с решаването на кризата в тима и обяви преди време, че ще привлече "Газпром" за спонсор чрез руския проект за строеж на газопровода "Южен поток". Той обясни, че вече е говорил с бизнесмена Димитър Борисов от "Титан" и му е обяснил да не се занимава с много неща.

 

ЦСКА е в тежка криза при управлението на "Титан" и миналия месец записа един от най-срамните моменти в историята си като отпадна от непретенциозния тим Мура (Словения) в турнира Лига Европа. След провала един от собствениците на "Титан" Димитър Борисов допусна възможност фирмата да се оттегли от клуба.

 

В тима цари пълен хаос, като непрекъснато се привличат и освобождават играчи. Перманентно в спортните издания излизат информации за различни неизплатени задължения на "червения" тим.  

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт