"Фолксваген" пусна под наем електромобилите си през сайта на компанията

"Фолксваген" пусна под наем електромобилите си през сайта на компанията

"Фолксваген" (Volkswagen) обяви в сряда, че от 1-ви септември започва да предоставя под наем своите електромобили чрез абонамент AutoAbo на уебсайта на немската автомобилна компания, съобщава агенция Dow Jones news.

Потребителите ще могат да наемат напълно електрическите модели ID.3 и ID.4 за период от три до шест месеца и след това да подновят абонамента си. Така например, моделът ID.3 трябва да се предлага под наем на цена 499 евро месечно, а ID.4 - за 649 евро, уточнява БНР.

Volkswagen също така планира да предложи своите услуги за онлайн лизинг и онлайн продажби в Германия до края на годината.

Немският автомобилен гигант изчислява, че до 2030 г. те ще могат да получат около 20% от продажбите си от абонаменти и други краткосрочни предложения за мобилност.

През следващите месеци Volkswagen ще предостави над 2000 "малко употребявани електромобили" от своя автопарк за офертата AutoAbo.

На по-късен етап дилърите на VW също ще могат да предоставят свои собствени автомобили за абонаментната услуга. Абонаментът е проектиран с Volkswagen Financial Services.

Според директора по продажбите на компанията Клаус Зелмер, тази функция представлява ход към дигитализиране на продажбите и модел "между лизинг и споделяне".

Споделяне

Още от Бизнес