Фонд "Земеделие" изплати още 128 млн. лв. субсидии на земеделците

Фонд "Земеделие" изплати още 128 млн. лв. субсидии на земеделците

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) изплати близо 128 милиона лева по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) на земеделските стопани, за които актуализацията на данни в Системата за идентификация на земеделски парцели (СИЗП) не беше приключила и не получиха плащания през декември 2016 г., съобщиха от фонда.

Изчисленията са извършени по индикативна ставка от 198 лв./хектар.

Окончателната ставка по СЕПП ще бъде определена след актуализирането на специализирания слой "Площи, допустими за подпомагане" на базата на подадените възражения и след изясняването на принадлежността на констатираните двойно заявени площи за Кампания 2016, е посочено в съобщението.

Всички кандидати по директни плащания могат да проверят резултатите от извършената кръстосана проверка спрямо проекта на специализирания слой "Площи, допустими за подпомагане" за Кампания 2016 в сайта на ДФ "Земеделие" в раздела Система за индивидуална справка по Директните плащания. Срокът за подаване на възражения изтича на 10 февруари 2017 г.

В края на миналата година фонд "Земеделие" изплати над 500 милиона лева на 41 840 кандидати по Схемата за единно плащане на площ. За първи път от 2008 г. плащането на площ стана още през декември. От 2009 г. след идването на първото правителство на Бойко Борисов плащанията за единица площ ставаха в началото на следващата година за предходната.

За Кампания 2016 общият бюджет за подпомагане по СЕПП е 741 млн. лева.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?