Г-жа Фараж: Найджъл пуши много, пие много, но не е расист

Г-жа Фараж: Найджъл пуши много, пие много, но не е расист

"Той пуши прекалено много, пие много, не спи достатъчно и не разбира нищо от компютри." Така е описан лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж от съпругата си Кирстен.

 

В интервю за британския в. "Дейли телеграф" тя казва, че Найджъл има трескав начин на живот и не си почива много.

 

"Крепи го адреналинът. Не се храни редовно..."Но когато се прибере у дома, Найджъл знае как да се отпуска. Той коси тревата, изхвърля боклука, обича да лови риба и да се разхожда", споделя още госпожа Фараж.

 

Кирстен Фараж е секретар на половинката си и твърди, че като такава му е много необходима, защото Найджъл Фараж бил тотално неспособен да се оправя с компютрите и с новите технологии.

 

"Телефонът му е много стар модел. От него той може само да изпраща и получава съобщения и това е всичко. Ако го накарам да прочете нещо на компютъра, той знае само как да превърта текста надолу и нагоре, както съм го научила, и това е почти всичко, което може да прави", разказва съпругата.

 

Кирстен е бивш брокер от лондонското Сити. Тя е родена и израснала в Германия.

 

Пред британския вестник тя отхвърля твърденията срещу съпруга си, че проявява расизъм.

"Не му е приятно от такива лични нападки, но на мен не ми пречат, защото знам, че той не е расист", казва госпожа Фараж.

 

Найджъл Фараж, който има две дъщери, които говорят английски и немски, предизвика полемика преди европейските избори, като разказа, че се е почувствал зле, когато пътувал във влака и чул, че хората около него говорят само на чужди езици.

 

С тези коментари той си навлече много критики, че е расист.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?