Гадар Хачикян положи клетва като депутат от НДСВ

Гадар Хачикян положи клетва като народен представител. Тя стана депутат на мястото на Петя Гегова, която е новият зам.-министър на регионалното развитие. Гадар Хачикян беше парламентарен секретар на Министерския съвет.

Парламентът реши мястото на избрания за министър на регионалното развитие Валентин Церовски в парламентарната комисия по външна политика, отбрана и сигурност да заеме бившата гимнастичка Мария Гигова, а това на Станимир Илчев в медийната комисия - Господин Чонков, след като Гигова отказала тази комисия. Илчев напусна медийната комисия преди няколко месеца след скандалния начин, по който НДСВ и ДПС смениха директора на БТА.

Парламентът започна ново обсъждане на върнатия от президента Георги Първанов Закон за Комисията по финансов надзор. В седмичната програма на парламента са включени второто четене на промените в Закона за кооперациите, в Закона за горите, в Закона за националния център за аграрни науки, в закона за Министерството на вътрешните работи, както и на законопроекта за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. В програмата са и първото четене на законопроект за преброяване на земеделските стопанства в България през 2003 г., промените в Закона за животновъдството, в Закона за отбраната и въоръжените сили, както и в Закона за замяна на воинските задължения с алтернативна служба.

Депутатите не приеха предложението на народния представител от левицата Любен Корнезов в седмичната програма да бъде включен законопроект за възстановяване собствеността на недвижими имоти. Не беше прието и предложението на ОДС точка първа от дневния ред да бъде законопроект за гарантиране вземанията на работниците и служителите при обявяване на несъстоятелност.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?