Galaxy осигури рекордна печалба на "Самсунг"

Galaxy S ІІІ докара огромния ръст на печалбата на "Самсунг"

Продажбите на смартфоните Galaxy осигуриха рекорден ръст на печалбата на южнокорейската компания "Самсунг Електроникс" (Samsung Electronics) през второто тримесечие на 2012 г., съобщи технологичният гигант в петък. Прогнозите му са печалбата за този период да е около 5.9 млрд. долара, което е със 79 на сто ръст и ще е най-голямата някога печалба за тримесечието на "Самсунг". В следващите месеци обаче е възможно тя да отбележи още по-голямо увеличение.

Последната версия на смартфона Galaxy под названието Galaxy S III излезе на пазара през май и бе приет с голям ентусиазъм. Според очакванията на ръководството на компанията до юли трябва да са били продадени 10 млн. устройства. Анализатори обаче предричат уталожване на интереса на купувачите и забавяне на продажбите заради дългоочакваната поява на новата версия iPhone на основния конкурент на южнокорейците - "Епъл" (Apple).

 

Този предстоящ конкурентен сблъсък не е единственото изпитания, с което на "Самсунг" ще му се наложи да се сблъска.

 

Корпорацията е въвлечена в редица съдебни дела за нарушаване на патентното законодателство, в което е обвинена от "Епъл" в редица страни.

 

В САЩ например заради обвиненията е забранена продажбата на смартфона Galaxy Nexus и на таблета Galaxy Tab 10.1, докато не приключи съдебното производство. От "Самсунг" се притесняват, че съдебните спорове може да повлияят на продажбите на останалите им устройства, включително и успешния Galaxy S III.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес