Ген. Бойко Борисов получи орден на испанската полиция

На специална церемония днес главният секретар на МВР получи орден на испанската полиция. Високата награда бе връчена на ген. Борисов от министъра на вътрешните работи на Испания в рамките на празника на националната полиция, съобщи пресцентърът на МВР.

На церемонията присъстваха повече от 50 000 души - граждани на Белидорм и Аликанте. Сред тях бяха и генералният директор на испанската полиция, генералният и изпълнителният директор на Интерпол, изпълнителният директор на Европол, делегатите на 72-та Генерална асамблея на МОКП Интерпол, съобщават от МВР.

В мотивите за награждаването е изтъкната ключовата роля на българската полиция по време на операциите "Дунав", "Адриатика" и "Пътно шоу". Изпълнителният директор на "Интерпол" г-н Нобел подчерта големите заслуги на българските служби при реализирането на операция "Лунна светлина", както и успехите в борбата им срещу производството на фалшиви евро и документи за самоличност. За участието ни в разбиването на международния канал за трафик на кокаин по време на "Лунна светлина", ген. Борисов бе отличен и с плакет от властите в Боливия.

По думите на ген. Борисов, визитата в Испания е изключително ползотворна за по-нататъшната съвместна дейност на нашата и испанската полицейска служба. Българската делегация е провела срещи с министъра на вътрешните работи на Испания, с директорите на Европол и Интерпол, с Европейския център на Сикрет сървиз, с директора и ключови експерти в испанската полиция.

Споделяне

Още от България