ГЕРБ измисли детски празник и прати на него свои депутати

ГЕРБ измисли детски празник и прати на него свои депутати

Нова политическа агитация сред деца са организирали от ГЕРБ, като този път събитието се е случило в Монтана. Това стана ясно от публикация на сайта на партията. В него се казва, че в сряда, 19 юни, е бил организиран празник по повод Деня на отличника в парк "Монтанезиум”.

С личното си присъствие събитието са уважили народните представители от ГЕРБ Златко Тодоров и Димитър Аврамов.

“Всички отличници от I до VIII клас от училищата в община Монтана получиха грамоти за показани отлични резултати през учебната 2011-2012 година. Освен грамоти за отличниците имаше тениски, сладолед и лакомства”, пише още на страницата на ГЕРБ, като се отбелязва, че събитието се организира за пети път.

“По повод на 5-годишния юбилей за празника тази година бе подготвена томбола за всички ученици с отличен успех. Наградите бяха пет на брой – LCD монитор, велосипед и три ваучера за покупка от верига магазини”, се казва в съобщението на партийния сайт.

Научаваме още, че “ученици от всички училища на територията на град Монтана бяха подготвили празнична програма с много песни и танци, с която поздравиха ученолюбивите си съученици, гостите, учителите и родителите дошли да уважат празника”.

Пресцентърът на ГЕРБ бе потърсен за коментар защо за пореден път се агитира сред деца, което в България е забранено. Даденото обяснение бе, че организатор на събитието всъщност било едноименното гражданско сдружение, а не самата партия, но поради "пропуск" това не било отразено на сайта. Отказана бе информация колко струва събитието, както и откъде са парите за него.

От пресцентъра на ГЕРБ добавиха, че депутатите винаги ходят на подобни прояви, особено на първия учебен ден.

“Това не е само наша практика, тя засяга всички партии”, обясниха от ГЕРБ.

Това е четвъртият случай, в който партия ГЕРБ се замесва в агитация сред деца.

В края на септември миналата година всички първокласници в Троян получиха за първия учебен ден сборник с приказки със снимка на кмета от ГЕРБ Минко Акимов на първа страница.

ГЕРБ се замесиха в подобна история още през април 2011 г., когато деца в Пещера бяха карани да пишат “Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.

Споделяне

Още от България