ГЕРБ събрала подписите за свикването на референдума за изборните правила

Борисов: Управляващите ги е страх от гражданите по принцип

Сн.БГНЕС

До края на деня ГЕРБ ще е събрала 500 000 подписи за провеждането на референдум за изборните правила, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов в четвъртък.

Така ГЕРБ ще изпълни ангажимента си към инициативния комитет начело с Георги Близнашки, който се нае да събира подписите.

” Утре сутринта най-вероятно ще ги поканя да им ги връча”, заяви Борисов.

Той коментира, че управляващите ги е страх по принцип от гражданите.

”Гражданска война поради тази причина не може да стане”, каза още Борисов.

Предложението за провеждането на референдума за изборните правила заедно с европейските избори през май бе на държавния глава Росен Плевнелиев и получи подкрепа от ГЕРБ и Реформаторския блок. Инициативата на държавния глава обаче бе разкритикувана яростно от управляващите, а лидерът на БСП Сергей Станишев отговори с контраинициатива за допитване за данъчната политика.

Борисов коментира и решението на президента Росен Плевнелиев да наложи частично вето на Изборния кодекс.

”Така е преценил, така е решил. Не мога да коментирам действията на президента. Знам, че този Изборен кодекс е старият Изборен кодекс и че лъжеха 8 месеца обществото, че ще правят нов Изборен кодекс, за да отдалечат колкото може повече времето от избори. Това е безспорната истина. Г-жа Манолова лъга, лъга, лъга, какви ли пиари не си прави с неправителствените организации и накрая същия кодекс – уж нов”, каза Борисов.

Споделяне

Още от България