ГЕРБ ще подкрепи министерските оставки, но не се знае колко ще бъдат

Цветан Цветанов, сн.БГНЕС

ГЕРБ ще подкрепи внесените в парламента министерски оставки. Това е казал пред журналисти в с. Драгиново председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщиха от пресслужбата на партията.

След коалиционния съвет с "Обединени патриоти" ще има повече яснота за министерските оставки. Колко ще бъдат те и кои ще бъдат те, ще бъде решено на коалиционния съвет, допълнил Цветанов.

Той е посочил, че правителството е стабилно, има висок икономически растеж и 2.5 млрд. лв. повече приходи в републиканския бюджет.

Той е споделил очакванията си, че ако се запази тенденцията за добра събираемост на приходите, бюджетът ще достигне 120 млрд. лв., което ще даде възможност отново да се увеличи минималното работно възнаграждение и да се "запълнят други дефицитни сектори".

Дните до понеделник, когато се очаква коалиционният съвет да се събере, очевидно ще минат в гадания за съдбата на тримата министри, подали оставки по искане на премиера заради катастрофата край Своге.

След като водещи политици от управляващото мнозинство се обявиха за опазване на регионалния министър Николай Нанков, а представители на транспортния бранш - за ресорния министър Ивайло Московски, единствено третият им колега в оставка – вътрешният министър Валентин Радев, остана без застъпници.

На този етап очакванията са министър Нанков, който е отговорният за пътната агенция министър, да бъде спасен. Това прави доста нелогично "жертването" на другите двама министри, защото политическата отговорност за катастрофата все пак бе поета от тримата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?