Германия тества слънчев автомобил

Слънчевата кола Соно

Мюнхенска стартъп компания се възползва от силното баварско слънце това лято, за да тества най-новите подобрения на системата си за зареждане на автомобила Сион (Sion), който разработва. Това е автомобил, задвижван изцяло от слънчева енергия, който позволява докато се кара да се зарежда, информира ДПА, цитирана от БТА във втроник.

Германия най-вероятно няма да постигне целта си да пусне 1 милион електромобила по пътищата до 2020 година, но правителството обяви през април, че е готово да предложи подкрепа за компаниите, които произвеждат батерии за електромобили.

"Соно Моторс" (Sono Motors), която е основана през 2016 година, разработва Сион - напълно електрическо превозно средство, което има вградени слънчеви панели в корпуса си. Може да се зарежда със слънчева енергия, от електрическата мрежа или от други електромобили.

Производството ще започне през втората половина на 2019 година в един от германските заводи на компанията. Тя има около 5000 поръчки, като целта ѝ е да започне да ги продава за 16 000 евро (18 540 долара) догодина.

Сион ще има 330 слънчеви клетки на покрива, капака на предницата и отстрани. Акумулаторната система ще предлага възможност за изминаване на около 250 километра преди да е необходимо ново зареждане.

Имаме подгряване на седалката, климатик, голяма информационна система, където мога да свържа телефона си интерактивно, което означава, че имам един цялостен автомобил, който е много опростен, без излишен лукс, каза главният изпълнителен директор и съосновател на компанията Лаурин Хан.

Споделяне

Още от Greenpool