Германия забрани дейността на салафитската организация "Истинска религия"

Германия забрани дейността на салафитската организация "Истинска религия"

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер нареди да бъде забранена дейността в страната на салафитската организация "Истинска религия", разпространяваща преводи на Корана по улиците на градове, съобщи ДПА.

По-рано във вторник германската полиция проведе мащабна операция срещу ислямистите в десет западни провинции и столицата Берлин. Претърсени бяха над 200 апартамента и офиси на лидери и привърженици на салафитската група, която според контраразузнаването възхвалява джихада и извършва терористични нападения.

По данни на силите за сигурност близо 140 членове на "Истинска религия" са пътували за Сирия и Ирак от Германия, за да станат бойци на групировката "Ислямска държава".

"Германия е способна да защити демокрацията. В нашето общество няма място за радикални, готови за насилие ислямисти", посочи Томас де Мезиер на пресконференция в Берлин. Той отбеляза, че салафитската група използва популяризирането на исляма като претекст за разпространяването на "послания на омраза и конспиративни теории".

Споделяне

Още от Европа

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?