Германската полиция с операция срещу иракско-сирийска престъпна организация

Германската полиция с операция срещу иракско-сирийска престъпна организация

Стотици германски полицаи извършиха обиски в апартаменти в провинция Северен Рейн - Вестфалия, като част от операция срещу иракско-сирийска престъпна група, един човек е арестуван, предаде ДПА.

Около 800 полицаи са претърсили 49 обекта, съобщи вътрешният министър на провинцията Херберт Ройл.

В операцията срещу рокерската организация "Ас Салам 313" в Есен и района около Кьолн участваха стотици полицаи и командоси от специалните полицейски части. Операцията беше насочена срещу 34 заподозрени, повечето от които са от Ирак и Сирия. Конфискувани са наркотици, компютри, мобилни телефони и валута, добави Ройл, който определи акцията като успешен удар срещу организираната престъпност, планиран в продължение на месеци.

Смята се, че заподозрените участват в трафик на хора и търговия с оръжия, наркотици и фалшиви документи за самоличност. Претърсени са обекти в Бон, Велберт, Дуисбург, Дортмунд, Крефелд и на други места.

Главният прокурор на Хамбург Яна Фромбах съобщи, че са арестувани четирима души, заподозрени в оказване на помощ на "Ислямска държава". Те са задържани в град Ноймюнстер в провинция Шлезвиг-Холщайн.

По данни на местни медии, през 2017 г. те са предоставили десетки хиляди евро на жителка на Шлезвиг-Холщайн, която емигрирала в Сирия и се присъединила към групировката "Ислямска държава".

Споделяне

Още от Европа

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?