Германското разузнаване предупреди за увеличаване на десния екстремизъм

Германското разузнаване предупреди за увеличаване на десния екстремизъм

Броят на хората в Германия, които подкрепят крайнодесни възгледи, отново се е увеличил, заяви службата за вътрешно разузнаване в доклад, представен от вътрешния министър Хорст Зеехофер, предаде ДПА.

Федералната служба за защита на конституцията е установила, че през 2020 г. десните екстремисти, склонни към насилие, са се увеличили с 3,8 процента и са станали 33 300.

Зеехофер и директорът на вътрешното разузнаване Томас Халденванг отбелязаха, че десните екстремисти и местата, където се събират те, са били обект на нееднократни нападения през последните месеци.

През май заподозрян член на крайнодесните среди и бременната му партньорка бяха нападнати в дома им и малтретирани от хора, нахлули в жилището, преоблечени като полицаи.

Сред наблюдаваните от разузнавателната служба има около 1000 души от движението "Райхсбюргер" ("Граждани на райха") - екстремисти, които не признават съвременната германска република и нейните демократични структури. Вътрешното разузнаване обаче не смята всички хора от движението за десни екстремисти.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как да се подходи с новата детска болница?