Глоба за залепени стикери за автокаско на стъклото на автомобила

Глоба за залепени стикери за автокаско на стъклото на автомобила

Глобата за залепени стикери със застраховка автокаско върху стъклото на автомобила заплашва шофьорите от днес. Причината е влизането в сила на  промените на Кодекса за застраховането, които бяха обнародвани на 5 юли 2011 г., но влизат в сила от 6 октомври 2012 г.

МВР ще следи за спазването на изискването.  При констатиране на нарушения, ще се съставят актове. Глобата е 50 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С чл. 186а, ал. 1 от Кодекса за застраховане е въведена забрана за поставянето на знаци, белези или други индикации върху или на видимо място в моторното превозно средство, които пряко или косвено указват наличието на сключен застрахователен договор във връзка с това моторно превозно средство.

Забраната не се отнася за знаците, белезите или другите индикации, чието поставяне е изрично уредено с нормативен акт. Такива например са винетката и  стикера, указващ наличието на валидна застраховка гражданска отговорност на автомобила.

Забраната не попада и върху знаци, белези или други индикации, които рекламират физическо или юридическо лице, негов търговски знак или марка, негов продукт, стока, услуга, търговска марка или други подобни.

 

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?