Горбачов става рекламно лице на Луи Вуитон

Горбачов става рекламно лице на Луи Вуитон

Бившият генерален секретар на ЦК на КПСС Михаил Горбачов и ръководител на Съветския съюз до неговото разпадане през 1991 година получи необичайна работа - да рекламира луксозната марка Луи Вуитон (Louis Vuitton), съобщават информационни агенции, цитирани от Kafene.net.

В реклама, която ще се появи в списания по цял свят по-късно тази година, Горбачов е показан на задната седалка на лека кола, която пътува по улиците на Берлин, а до него е поставена една от луксозните чанти, произведени от фирмата.

Парите, получени от тази снимка, които се изчисляват на няколкостотин хиляди долара, ще бъдат изпратени във Фонда “Горбачов”, според "Интернешънъл Хералд Трибюн".

Горбачов, който получи Нобелова награда за това, че беше един от хората, сложили край на Студената война, не е новак в рекламата - преди няколко години той получи 80 хил. паунда (около 240 хил. лева) за реклама на веригата ресторанти Pizza Hut.

Въпреки, че продължава да бъде популярен на Запад, последният ръководител на КПСС и на СССР не се ползва с обичта на руснаците. Въпреки това, той прави всичко възможно да се хареса, като подкрепя политиката на Владимир Путин.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?