Господин Йовчев е назначен за главен оперативен директор на bTV

Господин Йовчев - новият оперативен директор на bTV Media Group

Господин Йовчев, директор "Правни и бизнес отношения" и изпълнителен директор, заема поста главен оперативен директор на bTV Media Group, съобщиха от медията.

Той ще продължи да работи в тясно сътрудничество с Любош Йетмар - президент на CME България, Мартин Швехлак - главен изпълнителен директор на bTV Media Group, както и с целия мениджърски екип, за увеличаване на бизнес постиженията на компанията.

Господин Йовчев ще продължи да отговаря пряко за областите, свързани с корпоративните отношения, правните въпроси, дистрибуцията на съдържание, корпоративната репутация и редица други бизнес дейности от стратегическа важност за медийната група.

Господин Йовчев се присъединява към мениджърския екип на bTV Media Group през април 2014 г. като директор "Правен отдел". Той става член на Борда на директорите и изпълнителен директор през 2017 г. Управител е и на радиокомпания "Си Джей" - дъщерно дружество на bTV Media Group. Преди това е ръководил отдел "Регулации" в телеком оператора "Мобилтел", където е отговарял за цялостното съответствие между дейностите на дружеството, регулаторните изисквания и законодателството на ЕС.

Господин Йовчев е завършил "Бизнес администрация" с магистърска степен от Университета за национално и световно стопанство и "Право" с магистърска степен от Софийския университет "Св. Климент Охридски".

"Със своя професионализъм, компетентност и изключителна всеотдайност Господин Йовчев е безценен член на висшия мениджърски екип, със значителен принос към компанията в период на промени. Уверен съм, че новата позиция ще му даде възможност да приложи още по-добре знанията и експертизата си в подобряване на цялостните бизнес резултати на bTV Media Group", казва Любош Йетмар, президент на CME България.

Споделяне

Още от Бизнес