Гостите на препълнено заведение се измъкнаха под носа на полицията

Сн. Burgasnews

Комплекс от затворен тип край поморийското село Медово е посрещнал гости в препълнено заведение. Българи и немскоговорещи граждани са имали резервации за ресторанта, където поне 120 души са празнували рожден ден в грубо нарушение на противоепидемичните мерки.

Пристигналата на място полиция обаче не е открила никого, тъй като купонджиите са били предупредени.

Комплексът, както и механата му по принцип имат разрешение да работят – с намален драстично капацитет и работно време до 22 ч. Всъщност обаче същинската част на партито е започнало точно след 22 ч., а контролните органи са чакали известно време преди да атакуват заведението около полунощ, пише бургаския сайт "Флагман".

Когато пристигнали на място обаче те заварили механата в комплекса напълно празна, като дори не успели да се свържат с управителя. Очевидно за проверката е имало изтичане на информация. Гостите успели да се измъкнат точно преди да влязат униформените, след като управителят е предупредил по микрофона и посетителите са се разбягали към препълнения с коли паркинг, предаде Нова тв.

Полицейски екипи останаха да патрулират през цялата нощ в обекта. Предстои проверка по случая.

"Имало е клиенти и комплексът е работил. Екипи от полицията и РЗИ са били на мястото през нощта. Очаквам да ми бъде докладвана  цялостната обстановка от началника на РПУ в Община Помиорие-какво са предприели и какво ще предприемат", коментира в неделя комисар Калоян Калоянов от бургаската полиция, цитиран от БНР.

Междувременно собственик на заведение в пазарджишкото село Костандово беше задържан заради празненство, в което участвали 36 души. Срещу него е образувано досъдебно производство, а на участниците са съставени актове, предаде бТВ.

Заради тайни партита десетки хора са глобени снощи и в София. Две събирания - в бар и в хотел в центъра на столицата приключиха с глоби заради нарушения на меркит

Хотелът се намира в центъра на София, а единствената светлина в сградата е в ресторанта.

Управителят, наел ресторанта заяви, че работят само за гостите на хотела. Екипите на икономическа полиция, НАП и агенцията по храните не открили нередности. Според него частното парти снощи не било в нарушение на мерките, тъй като било в отделна зала и  само с 12 участници, които останали малко след 22 часа. От РЗИ контрираха.

"Няма значение колко души, дали са частно парти. След 22 ч. заведението и всички зали към заведението не могат да работят", казва д-р Ина Балабанова, директор на "Обществено здраве и контрол".

По закон глобите са от 300 до 1000 лева за участници в тайни партита и от 500 до 2000 лева за собствениците на заведения.

По-рано тази седмица ресторантьори заплашиха протестно да отворят заведенията от началото на февруари, след като това се оказа сред малкото затворени бизнеси с въведения през ноември локдаун.

Споделяне

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?