Градче в Италия предлага къщи по 1 евро

Градче в Италия предлага къщи по 1 евро

Кастропиняно е средновековно село, издълбано в хълмовете и се намира на 225 км югоизточно от Рим. Неотдавна то се присъедини към нарастващия списък на италианските градове, продаващи свободните си жилища срещу сумата от 1 евро, предаде CNN.

Много от домовете в Кастропиняно се продават за по 1 евро и са с гледка към реката, но купувачите ще трябва да се потрудят, преди да имат възможността да се насладят на тези гледки. Подобно на другите изгодни къщи в Италия, къщите на Кастропиняно за 1 евро имат нужда от сериозен ремонт. Купувачите ще трябва да се обърнат към кмета на града и да получат разрешение, преди да започнат работа.

"Не искам градът ми да бъде подложен на имотен натиск или да се превърне в поредната сделка за спекулации с жилища", каза кметът Никола Скапилати.

Заинтересованите купувачи ще трябва да изпратят писмо до Скапилати, в което да опишат подробно плановете си за имота и да докажат, че имат способността да ги реализират.

Повечето градове избират да пуснат на търг свободните си жилища, като минималната стойност е 1 евро. В крайна сметка имотите често се продават за между 5 000 и 10 000 евро.

Много италиански градове, включително няколко в Сицилия, започнаха да продават свободните си имоти на изгодни цени с надеждата да съживят някога местата, където населението намалява и се разпада инфраструктурата. 

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?