Градският транспорт в Стара Загора минава на газ

Остарелият и амортизиран градски транспорт на Община Стара Загора минава на природен газ. За целта ще се финансира изграждането на газстанция, която ще обслужва общинската фирма "Автобусни превози".

Средната възраст на автобусите във фирмата е 18 години и без тази мярка след 2007, когато България стане пълноправен член на ЕС, трябва да бъдат спрени от движение. Затова общинските съветници са гласували решение, с което упълномощават кмета Евгений Желев да организира търг за избор на изпълнител на газстанцията. При цена от 30 стотинки за литър природен газ, "Автобусни превози" ще заплаща не повече от 32-33 стотинки, коментира общинският съветник от НДСВ архитект Веселин Беров. Това ще бъде икономически изгодно за фирмата с натрупани милиони левове дългове.

Общинската администрация да подготви проект, с който Стара Загора да кандидатства за финансиране в Предприятието за управление на дейностите по опозване на околната среда към Министерството на околната среда и водите или в чужди програми и фондове за средства за разширяване на тролейбусната мрежа в града и за закупуване на нови тролейбуси, решиха още общинските съветници.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?