Гръцка компания ще инвестира 10 млн.евро в района на летище София

Гръцката компания "Промота Хелас" има намерение да инвестира 10 млн. евро в международен център в района на летище София, съобщи министерството на икономиката след среща между вицепремиера Николай Василев и президента на компанията Майкъл Драмитинос. На срещата са присъствали и министърът на финансите Милен Велчев, заместник-министърът на икономиката Калоян Нинов и съветникът на Василев Марио Ал-Джебури.

Инвестиционният проект на "Промота" предвижда изграждането на международен център за печат на рекламни материали и логистика. Продукцията на центъра ще се разпространява към повече от 8000 европейски дистрибутори от този сектор. На същия терен "Промота" ще открие и магазин "Мега Баргейн", който ще бъде първият обект на веригата извън Гърция.

В съобщението от икономическото министерство се казва, че "Промота Хелас" АД е най-голямата гръцка компания в производството на рекламни материали и логистика и една от петте най-големи в бранша в Европа. Дружеството има официални представителства в цяла Европа и дистрибутори в Хонконг, Шанхай, Кантон и Сеул.

На днешната среща шефът на компанията Майкъл Драмитинос е съобщил, че планира да покани над 3000 души от европейския сектор на бизнеса с рекламни материали за откриването на логистичния център в началото на 2004 г. Той е посочил още, че настоява за безопасен климат за бизнеса си и че според него България предлага отлични възможности за разширяване и развитие.

Вицепремиерът Николай Василев го уверил, че правителството ще подкрепи неговия избор и ще му предложи най-ефективната среда, за да реализира инвестиционните си планове.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: