Гръцката компания “Vivartia” купува производителя на млеката “Верея” и “Фибела”

“Доверие обединен холдинг” и “Global Finance” продават почти 100% от българската Обединена млечна компания (ОМК) на гръцката компания “Vivartia”, съобщи в сряда сайтът Инвестор.бг, като се позовава на съобщение на Българската фондова борса (БФБ).

”Доверие обединен холдинг” притежава чрез “Доверие капитал” АД и “International Real Estate Investors Holding” съответно 1,66% и 35,76% от капитала на ОМК, или общо 37,42%. “Global Finance” чрез кипърското дружество “United Milk Holdings” е собственик на 62,57% от капитала.

Споразумението за покупката на 99,99% от ОМК е подписано днес, като окончателното приключване на сделката ще стане след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията.

ОМК реализира основния си оборот чрез марките на млечните продукти “Верея” и “Фибела”.

“Vivartia” е една от най-големите гръцки компании в сектора на хранително-вкусовата промишленост. Дружеството се формира след сливането на “Delta Dairy”, “Chipita”, “Goody's” и “General Frozen Foods – Barba Stathis”.

“Vivartia” има производствени мощности в Гърция, България, Кипър, Египет, Мексико, Полша, Португалия, Румъния и Русия.

Манологодишните приходи на гръцката компания са 731,27 млн. евро. Акциите на “Vivartia” се търгуват на фондовата борса в Атина.

Споделяне

Още от Бизнес