Гриша Ганчев потвърди, че дал 100 000 лв. на роднина на подсъдим магистрат

Бизнесменът и почетен президент на футболния отбор Литекс Гриша Ганчев е дал 100 000 лева заем на Иван Грозданов, който е вуйчо на подсъдимата за подкуп Анелия Цветкова. Тя е бивш председател на административния съд във Варна и бе показно арестувана през юли 2008 г. При задържането ѝ в нея бяха открити 10 000 лева, за които се смята, че са рушвет, а при обиска в дома ѝ бяха намерени още доста пари.

Цветкова твърди, че откритите пари са били на вуйчо ѝ, който ги получил като заем от Гриша Ганчев. Последният се яви в петък пред Софийския градски съд и потвърди тезата на Цветкова. Футболният бос добави, че Иван Грозданов е работил във фирмата му Литекс Комерс.

В краткия си разпит пред съда Ганчев каза, че не е определял период за връщане на парите, и добави, че освен Грозданов заеми са получавали и други негови служители.

Процесът бе отложен, тъй като основният свидетел Георги Стефанов продължава да не се явява в залата. Това вбеси съдия Алексей Трифонов, който коментира, че ситуацията е абсурдна.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?