Хърватски фенове бити в Борисовата градина преди мача тази вечер

Хърватски фенове бити в Борисовата градина преди мача тази вечер

Хърватски запалянковци са били нападнати и бити в Борисовата градина след тренировката на националния отбор по футбол на Хърватия на Националния стадион "Васил Левски". Част от пострадалите са откарани в болница, съобщава "Меридиан мач".

Малка група от хърватски запалянковци подкрепи отбора си по време на тренировката в четвъртък, като разпъна две знамена. Предполага се, че те са атакувани от фенове на ЦСКА, тъй като във "Фейсбук" се появи снимка на група хора с качулки, опънали на обратно едно от хърватските знамена с надпис "Винаги верни. Франкфурт" пред музея на ЦСКА на стадион "Българска армия".

Миналата година запалянковци на ЦСКА се биха с представители на фракцията "Бед блу бойс", подкрепящи "Динамо" (Загреб) в мача с "Лудогорец" в Лига Европа.

Напрежението между запалянковци от двете страни датира от 2003 г. Тогава фенове на ЦСКА бяха нападнати в Загреб преди двубой на националните отбори. В срещата в София, спечелена с 2:0 от българите, от сектора с гостуващата агитка замеряха българската публика с ракети.

България и Хърватия играят европейска квалификация тази вечер от 21.45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.  Очаква се да има засилено присъствие на полицаи.

Споделяне

Още от Спорт