Хероин и списъци с двойни граждани хванати на Капитан Андреево

Хероин и списъци с двойни граждани хванати на Капитан Андреево

Над 50 килограма хероин за близо 5 милиона лева и списък с имената на над 200 избиратели с двойно гражданството са намерени при съвместна операция на служители от Митница – Свиленград и хасковските антимафиоти.

Дрогата е била открита при щателна митническа проверка на лек автомобил с турска регистрация на граничния пункт “Капитан Андреево". Наркотикът, разпределен в 100 пакета, е бил подреден под стелките на колата и в кухината за резервна гума. Шофьорът-трафикант е 44-годишен мъж с двойно гражданство, който в България има регистрация в кърджалийско село.

В колата на задържания  мъж са намерени и списъци с имена и лични данни на над 200 души с двойно гражданство, както и информация за предстоящото им идване в България за парламентарния вот. Списъците са с печати на изселническата организация в турския град Гебзе.

Последвала е спецоперация в Хасково, при която е задържан 30-годишен мъж от Момчилград получател на хероиновата пратка. У него са намерени и 24 000 евро, от които 15 хил. евро е трябвало да бъдат платени на шофьора за трафика. По-късно, в центъра на Кърджали, е арестуван и организаторът на канала. Той е на 40 години, също от Момчилград.

Установено е, че преди дни организаторът е наел трафиканта на дрогата и е контролирал действията му по телефона, включително и при влизането в нашата страна.

Двамата мъже от Момчилград са криминално проявени. Досиетата им съдържат данни за измами, използване на фалшиви документи, кражби, грабежи, изнасилвания. Осъждани са, но единствено са им налагани глоби. 

По случая работи прокуратурата.

Споделяне

Още от България