Хилари Клинтън е събрала 45 милиона долара за предизборната си кампания

Хилари Клинтън

Кандидатката за президентската номинация на демократите Хилари Клинтън Хилари Клинтън е събрала над 45 милиона долара за предизборната си кампания, откакто се включи в надпреварата през април, съобщи, като се позова на нейни сътрудници.

Представители на предизборния щаб на Клинтън казаха, че 91 процента от даренията са били на стойност 100 долара или по-малко, което според тях свидетелства за широка народна
подкрепа.

Събраните от нея средства надвишават 42-та милиона долара, дарени за кампанията на президента Барак Обама през 2011 г. в първото тримесечие на надпреварата, след като той обяви, че ще се бори за преизбиране. Това беше досегашният рекорд за първото тримесечие от кандидат-президентска кампания. Настоящата надпревара със сигурност ще бъде най-скъпата политическа кампания в американската история.

Клинтън е първият участник в кандидат-президентската надпревара за изборите догодина, който представя дори приблизителни данни за събраните средства, разглеждани като ранен показател за привлекателността на кандидата и силата на неговите позиции в състезанието.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят