Хиляди кандидати за убежище влизат повторно в Германия, за да кандидатстват отново

Хиляди кандидати за убежище влизат повторно в Германия, за да кандидатстват отново

Хиляди кандидати за убежище, които вече са били депортирани или доброволно са напуснали Германия, впоследствие влизат повторно в страната, за да кандидатстват отново, предаде ДПА.

 Агенцията се позовава на статия от неделния брой на вестник "Велт". Към 30 октомври тази година 4916 кандидати за убежище, които са влезли два пъти в Германия след 2012 г., а след това са били депортирани или доброволно са напуснали страната, са се върнали, за да кандидатстват трети път, пише вестникът, като цитира данни на германското правителство.

Броят на кандидатите за убежище, които кандидатстват за четвърти път, е 1023-ма души, а на кандидатстващите за пети или повече от пети път - 294-ма.

Според германската Федерална статистическа служба 1,78 милиона души са дошли да потърсят убежище в Германия в периода от 2010 до 2018 г.

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер призова за реформи в европейската система за предоставяне на убежище. Зеехофер заяви преди няколко седмици, че Берлин ще въведе по-строг режим за граничен контрол.

Споделяне

Още от Европа