Химнът и снимката за спомен белязаха тържеството на НС за еврочленството

Химнът и снимката за спомен белязаха тържеството на НС за еврочленството

С националния химн в началото и с колективна снимка за спомен накрая започна и завърши тържественото заседание на парламента в четвъртък, посветено на членството на страната в ЕС. То бе и първото на депутатите за тази година.

Поканени бяха президентът, вицепрезидентът, премиерът, министри, висши магистрати, представители на основните вероизповедания, на обществени организации, посланици.

Сигурността на протичането на събитието бе осигурена солидно с полицейски части около сградата на Народното събрание, още повече, че немалка група пенсионери се бе събрала на пореден протест срещу ниските пенсии и актуализирането им чак от 1 юли.

В парламента бяха и лидерите на основните политически сили, но сред тях не бе забелязан председателят на НДСВ и бивш премиер Симеон Сакскобургготски. Не отидоха за колективната снимка лидерите на ДПС Ахмед Доган и на ДСБ Иван Костов, които обаче направиха изказвания от трибуната.

Председателят на Народното събрание, президентът и премиерът изтъкнаха приноса на политиците от различните правителства и на целия народ за усилията в годините за постигане на критериите за членство в ЕС. И президентът, и премиерът изтъкнаха волята да продължат реформите.

Това бе и “червената нишка” в почти всички изказвания на лидерите на парламентарни групи.

Споделяне

Още от България