Хората на Мозер пращат земеделеца Яне Янев на психиатър

Като лекар смятам, че лидерът на Национално сдружение - БЗНС Яне Янев трябва да бъде освидетелстван. Това заяви в Пловдив депутатът от ОДС и областен лидер на БЗНС-Народен съюз доц. Борислав Китов, цитиран от БТА.

Яне Янев обяви, че поема "политическата отговорност" за хвърлените димки в Синдикалния дом в Пловдив в събота, когато там заседаваше Националния съвет на СДС. Позиви на НС-БЗНС бяха открити в дамските тоалетни, където бяха хвърлени димките.

Срещу Янев бе образувано следствие за възпрепятстване на масова проява чрез заплаха. Той бе задържан в РДВР-Пловдив с мярка за неотклонение 24 часа. Тя изтича към 19 ч в понеделник и той ще бъде освободен. Районната прокуратура в Пловдив обяви, че няма да му бъде наложен постоянен арест, защото дознателите не са събрали достатъчно доказателства. Освен това Янев е обвинен за деяние, което не се предвижда подобна санкция. На водещите разследването били дадени указания да издирят "конкретните извършители и поръчителите на деянието, както и да продължи събирането на необходимите доказателства за престъпната дейност".

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?