"Хюлет Пакард" разширява стратегическия център в България

"Хюлет Пакард" ще разшири стратегическия си център в България и ще открие нови 2000 работни места през следващите две години в областта на информационните услуги - инженеринг, аутсорсинг на бизнес процеси и други, съобщиха в петък от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Министър Трайчо Трайков е подписал меморандум за разбирателство с "Хюлет Пакард Глоубъл деливъри България сентър” ЕООД. Подпис под документа сложи и министърът на финансите Симеон Дянков.

"Меморандумът отразява точно начина, по който искаме да виждаме българската икономика – с висока добавена стойност, висококвалифицирани работни места, създаване на мултипликативен ефект за цялата икономика и един перфектен микс от средства за използването на оперативните програми”, каза след подписването министър Трайков.

"Хюлет Пакард” ще разшири стратегическия си център в България, който ще включва откриването на операции с комплексни възможности – техническа поддръжка, бек-офис, продажби и други. Чрез този проект компанията ще предоставя информационни услуги, аутсорсинг на бизнес процеси и транзакции, предназначени за мрежата на "Хюлет Пакард” в Европа, Близкия изток и Африка, както и за клиенти от цял свят.

Според клаузите на документа правителството може да използва съществуващите възможности за покриване на минимална работна заплата и осигурителни вноски на новонаетите лица. Проектът може да бъде подкрепен финансово и на база на Закона за насърчаване на инвестициите, след като той бъде сертифициран от държавата. Така високотехнологичните услуги могат да бъдат насърчавани при размер на инвестицията от над 2 млн. лв.

Споделяне

Още от Бизнес