И държавата смени хората си в "Топлофикация-София”

Неочаквани промени в Съвета на директорите на”Топлофикация-София” предприе държавата заедно с подмяната на хората на Столична община в управата на дружеството, стана ясно след общото събрание на акционерите в понеделник. Паралелно с утвърждаването на новите двама представители на местната власт в борда - Лилия Маутнер, началник отдел в Столична община и Петър Милевски, които бяха одобрени от общинарите на мястото на подалите оставка Георги Ненков и Борис Тодоров, са сменени и представителите на държавата, която държи 42 на сто от столичното парно.

Така на мястото на  Добринка Михайлова, експерт от Министерството на финансите, в борда на топлофикацията влиза Дилянка Железарова, директор на Дирекция „Одит на средствата от ЕС”  в същото ведомство. Причината за смяната е, че Михайлова заминала  на работа в чужбина.

От поста си в общинско-държавното дружество се е оттеглил и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Валентин Иванов, който е и шеф на борда на директорите на “Булгаргаз” и работата му идвала в повече. Мястото му се заема от Любка Георгиева, държавен експерт по топлофикациите в Министерството на икономиката и енергетиката. Тя от дълги години се занимава с проблемите на топлоснабдителните дружества и участва в подготовката на законодателството в този отрасъл.

С утвърдените от акционерите промени Лилия Маутнер става председател на Съвета на директорите, Любка Георгиева ще е зам.-председател , а членове на борда ще са Дилянка Железарова, Петър Милевски и Наско Михов, който бе избран от Столичния общински съвет в средата на януари за изпълнителен директор на дружеството.

По-късно през деня се очаква Наско Михов да представи в Столична община бизнес плана си за развитие на дружеството за 2007 г.

По–последни данни за движението на плащането на сметките от бита, 48-49 на сто от хората имат просрочени задължения към 1 февруари. 32 процента са онези, които не са си платили последните две фактури, а останалите са некоректните платци, които са забавили доста повече издължаването си за ползвано парно.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?