И ДСБ ще внесе вот на недоверие срещу правителството

И ДСБ ще внесе вот на недоверие срещу правителството

Партия Демократи за силна България (ДСБ) започва консултации с останалите опозиционни сили в парламента за внасяне на вот на недоверие към правителството заради кризата в здравеопазването. Това съобщи лидерът на партията Иван Костов във вторник, месец след като ДСБ излезе с декларация за кризата в здравния сектор и обяви готовност за взаимодействие с останалите десни партии за “противопоставяне на вредната политика” на кабинета.

Също във вторник по време на дискусия, организирана от СДС за проблемите на здравния сектор, Петър Стоянов обяви, че целта на вота на недоверие е да се предизвика обществен дебат.

От “Раковски” 134 дори обявиха, че си струва да се излезе от състоянието на опозиционност и съвместно с управляващите да се формира национална стратегия за здравеопазването.

Преди десетина дни СДС съобщиха, че ще внесат вот на недоверие срещу правителството на Сергей Станишев за провала в областта на здравеопазването, социалната политика, сигурността и енергетиката.

Тогава от партията на Петър Стоянов казаха, че все още не са провели консултации с останалите опозиционни партии в Народното събрание.

Неофициално пред Mediapool от “Раковски” 134 обясниха, че вотът е съобразен и с предстоящите избори за евродепутати и цели да фокусира вниманието на обществото върху слабостите на партиите в коалицията.

Според Иван Костов по тези четири теми трябва да бъдат внесени четири отделни вота за недоверие към правителството.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?