Икономическата зона "Тракия" търси кадри от градове с висока безработица

Икономическата зона "Тракия" търси кадри от градове с висока безработица

Фирми от икономическата зона "Тракия" търсят кадри от региони с висока безработица. През тази година ще са нужни около 5000 работници за предприятията в зоната, от които над 3000 нискоквалифицирани, но също така и специалисти със средно специално или висше образование.

В края на януари и началото на февруари представители на компаниите "Сенсата Технолоджис България", "АББ България", "Белла България", "Кауфланд България", "Либхер Хаусгерете – Марица", "Биомашиностроене" и "Галакси Инвестмънт Груп" ще проведат срещи с потенциални кандидати от общини с висока безработица.

Обиколката им ще започне на 24 януари в Ловеч и ще премине през Сливен (28 януари), Стамболийски (4 февруари), Монтана (10 февруари) и Бяла Слатина (11 февруари).

Представители на компаниите ще представят свободните позиции и изискванията към тях.

При готовност от страна на кандидатите, могат да се проведат и интервюта на място. Ще бъде представена и информация за възможностите за преместване и условията на живот в Пловдив.

Община Пловдив заяви подкрепата си за проекта и готовност да осигури достатъчно места в училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства.

Ключово е изграждането на жилища за индустриални работници, което предстои по проект на "Клъстер Тракия икономическа зона".

Организаторите от JobTiger, с подкрепата на фондация "Тръст за социална алтернатива" и "Клъстер Тракия икономическа зона", ще проведат предварителни срещи, както в градовете на събитията, така и в близки населени места, на които ще разяснят на търсещите работа как могат да се подготвят за срещата с работодателите.

Избраните общини са с равнище на безработица по-високо от средното за страната. С най-висок процент безработица са общините Бяла Слатина (40%) и Криводол (44%).

От близките общини, в които е имало подготвителни срещи, има предвиден автобусен транспорт в деня на събитието.

Споделяне

Още от Бизнес