Индонезийски спасители откриха човешки останки след самолетната катастрофа

Индонезийски спасители откриха човешки останки след самолетната катастрофа

Индонезийски спасители откриха многобройни човешки останки след самолетната катастрофа вчера, предаде Франс прес.

Самолет "Боинг" 737 МАКС 8 на индонезийската авиокомпания "Лайън еър" със 189 души на борда падна в Яванско море малко след като излетя от Джакарта за град Пангкал Пинанг на остров Суматра.

Трагедията станала малко след като пилотът поискал разрешение да кацне обратно на летището в индонезийската столица.

Десетки водолази бяха изпратени на мястото на катастрофата. Още снощи обаче спасителните служби казаха, че вече няма надежда да бъдат открити оцелели.

До този момент спасителите са събрали много човешки останки, които ще бъдат изпратени за идентифициране с ДНК тестове в Джакарта, както и голям брой предмети.

Приоритет сега е да бъде намерен корпусът на самолета.

Шефът на "Лайън еър" призна, че компанията е трябвало да ремонтира летателния апарат на остров Бали, преди той да отпътува за Джакарта в неделя.

Би Би Си цитира технически документ, в който пише за "липса на надеждност" на скоростомер и за разлики в измерената височина от уредите на пилота и на втория пилот на самолета.

"Лайън еър" е въвела Боинга в експлоатация през август.

На борда на падналия самолет е имало общо 189 пътници - 181 пътници и 8-членен екипаж. Сред пасажерите са били 20 служители на индонезийското министерство на финансите, едно дете, две бебета и италианският колоездач Андреа Манфреди.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?