"Информационно обслужване" ще прави сайта на европредседателството

"Информационно обслужване" ще прави сайта на европредседателството

"Информационно обслужване” АД ще разработи сайта на Българското председателство на Съвета на ЕС. Държавната фирмата беше единственият кандидат за изпълнител, след като срокът на подновената обществена поръчка с предмет "Изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение за нуждите на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018; предоставяне на хостинг и стрийминг” беше удължен с три дни.

Предложението на участника съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение – 69 900 лв. без ДДС, не надхвърля определения финансов ресурс от 70 000 лева без ДДС. "Информационно обслужване“ АД е посочил като срок за изпълнение на проекта 20 календарни дни от подписване на договора. Фирмата е предоставила и методология за изпълнение на поръчката, която отговаря на изискванията на възложителя.

Процедурата за разработване на страницата на първото българско европредседателство беше подновена в началото на септември с променени условия. Причината беше, че нито един от тримата кандидати, явили се тогава, не успя да покрие изискванията на първата обществена поръчка за сайта.

"Информационно обслужване” АД ще изгради сайта на Българското председателство по образец и насоки на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Порталът ще е на четири езика, ще е съобразен с нуждите на хората с увреждания, ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на председателството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа.

Към страницата ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята ѝ на основен източник на информация за председателството.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?