Информацията за местни данъци в София може да се получава и по мейл

Информацията за местни данъци в София може да се получава и по мейл

Собствениците на имоти в София могат да получават информация за дължимите данъци и такси и по електронната поща, а не с хартиено писмо, напомниха от дирекция "Общински приходи" на Столична община. За целта собственикът трябва да подаде заявление за отказ от хартиено съобщение и да посочи актуален електронен адрес, на който да получи информацията.

Заявленията се подават в някой от 22-та районни отдела на дирекция "Общински приходи" в София. За да се ползва услугата още от следващата година, документът за отказ от хартиено писмо трябва да бъде подаден до 12 януари 2018 г. За заявления, подадени по-късно, слугата ще се ползва от 2019 г.

При промяна на електронния адрес процедурата трябва да се мине отново.

Софиянци могат да се откажат и изобщо от съобщения - както електронни, така и на хартия. В този случай могат да проверяват задълженията си сами - на място в общинските данъчни служби или онлайн. За електронна проверка е нужен ПИН код, който се получава във всеки районен данъчен отдел. Кодът дава възможност за плащане на местните данъци и такси онлайн.

Ако собственик не ползва целогодишно имота си, до края на декември 2017 г. може да подаде заявление за намаляване на такса смет за съответното жилище или парцел.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?