Инвеститорите готови на диалог

Тримата мажоритарни собственици на електроразпределителните дружества като цяло отказаха да коментират изявлението на Борисов, че може да развали приватизационните договори, но заявиха своята готовност за диалог с правителството.

От Е.ОН, която управлява Североизточна България, отбелязаха, че от 2005 г. до края на 2009 г. са инвестирали в електроразпределителната си мрежа над 300 млн. лв., построявайки подстанции и намалявайки значително броя и продължителността на прекъсванията на електрозахранването. Дружеството припомня, че досега е внесло в държавния бюджет, под формата на корпоративен данък, социални и здравни осигуровки, над 101 млн. лв. Компанията също така е готова да предложи на бъдещо общо събрание на акционерите да бъде отчислен дивидент за държавата.

Подобно намерение има и ЕВН, която снабдява с ток Югоизточна България. От дружеството посочиха, че са сериозен и дългосрочен инвеститор и през последните пет години са вложили над 600 млн. лв. в мрежата си. Компанията е винаги готова за пряк диалог и взаимодействие по всички въпроси със съответните институции, допълниха от ЕВН..

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?