"Ипериал тобако" официално заяви интереса си към Булгартабак

"Империал тобако" официално заяви интереса си към приватизацията на Булгартабак на среща с министъра на икономиката Лидия Шулева. Новият директор за Източна Европа на компанията Ян Рос е казал, че може би проявата на интерес е малко закъсняла, но той се надява на успешно участие в приватизацията.

Според директорът за Югоизточна Европа на "Империал Табако" Торстен Тим България е много по-атрактивна за чуждите инвеститори отколкото други страни в региона.

Компанията ще изпрати другата седмица свои експерти в България за уточняване на някои технически аспекти по приватизацията на "Булгартабак холдинг".

Лидия Шулева е запознала представителите на компанията със стратегията за приватизация на "Булгартабак холдинг". Тя е съобщила, че в момента тече процедурата по закупуване на тръжните документи от кандидатите за консултант по сделката.

"Империал Табако" е четвъртата по големина тютюнева компания в света, чиито най-известни международни марки са "Давидоф" и "Уест". Тя продава 220 милиарда цигари годишно и е първа по продажби във Великобритания и втора в Германия.

През май 2002 година Империал закупи 90.01% от немската "Реемтсма", като получи и опция да закупи на по-късен период останалите 9.99% от капитала.

Компанията продава продуктите си в 130 страни и за нея работят 17 хиляди работници в 35 страни.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?