Избират изпълнители за проектирането на 6 моста

Избират изпълнители за проектирането на 6 моста

Открита е обществена поръчка за изготвянето на технически проекти за ремонта на 6 мостови съоръжения, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Въз основа на тях след това ще се възлагат строителните работи без да е посочено дали бъдещите изпълнители ще бъдат избрани с търг или отново работата ще се възложи на държавната компания "Автомагистрали".

Търгът за проектирането на шестте моста е разделен в 5 обособени позиции. Включени са изготвянето на проектни решения за обновяването на Дъговия мост над река Русенски лом в Русе, на селскостопански надлез при 381-ви км на Подбалканския път в района на село Малко Чочовени, на мост в Благоевград, както и три съоръжения на третокласния път Вукан - Пенкьовци в област Перник.

Общата индикативна стойност на поръчката за проектиране е 355 000 лв. без ДДС.

Срокът за подаване на офертите е до 3 декември 2020 г.

Първата обособена позиция е за проектиране на ремонта на Дъговия мост на бул. "България" в Русе, който съвпада с трасето на първокласния път Русе - Велико Търново. Съоръжението е с дължина 445 м и премоства жп линията Русе - Горна Оряховица, ул. "Св. Димитър Басарбовски" и река Русенски Лом. Индикативната стойност на поръчката е 90 000 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за проектиране на ремонта на селскостопански надлез при 381-ви км на Подбалканския път I-6 София - Бургас в района на село Малко Чочовени, област Сливен. Съоръжението е 42 м и преминава над първокласния път. Индикативната стойност на поръчката е 75 000 лв. без ДДС.

Третата обособена позиция е за проектиране на ремонта на селскостопански надлез мост при нулевия километър на третокласния път Благоевград –Падеж. Съоръжението е на ул. "Покровнишко шосе" в Благоевград и премоства първокласния път София - Кулата. Съоръжението е с дължина 175 м. Индикативната стойност на поръчката е 80 000 лв. без ДДС.

Четвъртата обособена позиция е за проектиране на ремонта на мост над река Вуканска при 5-ти км на третокласния път Вукан - Пенкьовци в област Перник, в района на село Вукан. Съоръжението е с дължина 11 метра. Индикативната стойност на поръчката е 50 000 лв. без ДДС.

Петата обособена позиция е за проектиране на ремонта на два моста на третокласния път Вукан - Пенкьовци в област Перник. Единият мост преминава над река Ерма, след кръстовището с второкласния път Трън - Стрезимировци. Съоръжението е дълго 45 метра. Вторият мост преминава над дере Видрар при 20-ти км на третокласния път в района на село Видрар. Дължината на съоръжението е 13 метра. Индикативната стойност на поръчката е 60 000 лв. без ДДС.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?