"ИзиДжет" пусна евтини полети София-Единбург

"ИзиДжет" пусна евтини полети София-Единбург

Нискотарифната авиокомпания "ИзиДжет" (easyJet) открива нов маршрут между София и столицата на Шотландия Единбург. Новите полети започват на 16 декември 2017 г. и ще се изпълняват през зимния сезон всеки вторник и събота до 14 април с тарифи, започващи от 15 евро.

Компанията очаква да превози около 10 000 пътници през първата зима по този маршрут. Билетите вече с ав продажба. Минималната цена е 15 евро за еднопосочен полет на пътник (при условие, че пътуват двама души с една резервация).

Директорът за британския пазар Али Гейуд коментира, че новите полети ще предложат по-голям избор на шотландските ски туристи да прекарат зимните си ваканции в българските зимни курорти, както и на българските пътници да посетят една от най-атрактивните европейски столици, известни със своето наследство, култура и фестивали.

ЕasyJet започна дейността си в България през 2007 г. и новият маршрут ще бъде шести в нейната мрежа до и от България. Авиокомпанията извършва целогодишни полети от София до лондонските летища "Гетуик" и "Станстед" и Манчестър, а отскоро свърза и летище Варна с летище "Гетуик " и берлинското "Шьонефелд".

Споделяне

Още от Бизнес