Израел ще продължи да елиминира палестински екстремисти

Според съобщенията израелският кабинет по сигурността е одобрил военен план да се продължи с убийствата на палестински екстремисти и да се изпратят повече части и танкове в окупираната ивица Газа, предаде Си Ен Ен.

Стъпката идва след самоубийствените нападения в събота в пристанищния град Ашдод, при които загинаха десет израелци. Неназовани израелски представители казаха пред журналисти, че ще бъдат увеличени военните операции срещу палестинската група Хамас и ръководството ѝ няма да има имунитет. Сегашното затваряне на ивицата Газа, което не позволява на палестински работници да влизат в Израел, няма да бъде прекратено и ще обхване и Западния бряг.

Междувременно постъпват съобщения за нови израелски въздушни нападения в ивицата Газа, при което се смята, че поне трима души са били убити. Според палестински лекари няколко други са били ранени при израелското нападение срещу къща в град Газа. Свидетели твърдят, че израелски хеликоптер е изстрелял ракети срещу сградата, други говорят, че ракета е ударила кола.

Споделяне

Още от Свят