Извадиха трупа на работника, загинал в Пловдив при срутване на сграда

След петчасово издирване, около 20.15 ч. в сряда сред отломките беше намерен трупът на 24-годишния работник, затиснат от срутила се постройка в Пловдив. Инцидентът стана около 15.30 ч. в района на бившата фабрика за сода каустик на "Карловско шосе" 212.

Загиналият, заедно с още трима работници, участвал в събарянето на стари постройки. По разказа на оцелелите, върху тях изненадващо паднала 10-метрова кула, на чиито връх имало бетонен резервоар.

В издирвателните работи се включиха екипи на Гражданска защита, отрядът за аварийно-спасителни дейности на пожарната, полицаи и следователи.

Още по време на издирването, началникът на спасителния отряд на пожарната майор Димитър Бришимов прогнозира, че няма шанс младият мъж да е оцелял. По думите му, той е затрупан от голямо количество строителни отпадъци, които са толкова плътни, че няма ниша, която да гарантира живота му.

Не е изключено сградата да е била подкопана в основите си от работниците, а за падането ѝ да е помогнал и проливният дъжд, коментира Бришимов една от възможните версии за трагичния инцидент.

Споделяне

Още от България