Кабинетът отпусна до 27.2 млн. лв. на общини за пътища и ВиК

Кабинетът отпусна до 27.2 млн. лв. на общини за пътища и ВиК

Кабинетът отпусна до 27.2 млн. лв. на над 40 общини за реализиране на "значими инфраструктурни проекти", съобщи правителствената информационна служба.

Кои са общините и значимите проекти ще научите, когато правителственото решение бъде качено в системата за правна информация на Министерския съвет, отговориха от пресслужбата на запитване на Mediapool.

В съобщението не е посочено по какви критерии са подбрани общините. Така остава съмнение, че парите се раздават на кметове, близки до управляващите. ГЕРБ вече принуди единственият кмет на "Глас Народен" Георги Георгиев на община Дългопол да премине в техните редици.

Освен това представители на ГЕРБ твърдят, че има напрежение вътре в самата партия и номинираните от Цветан Цветанов кметове са орязани от бюджетно финансиране. За пример дават кметът на Пловдив Иван Тотев. В града има множество разкопани улици, по които не се работи, оплакват се пловдивчани.

Допълнителните до 27.212 млн. лв. за неясно кои общини се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 г., е посочено в правителственото съобщение.

Средства ще се използват за изпълнение на "значими за населените места проекти, които ще доведат до подобряване качеството на живот на хората и на достъпа" до градове и села, се казва още в съобщението на кабинета.

Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа, на училища и детски градини, както и с подобряване на водоснабдителната система.

Споделяне

Още по темата

Още от България