Кабинетът отпусна допълнително 150 млн. лв. за пътища

Кабинетът отпусна допълнително 150 млн. лв. за пътища

Правителството отпусна 150 млн. лв. като допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ремонтно-възстановителни дейности по републиканската пътна мрежа. Това съобщи правителствената информационна служба.

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на преструктуриране на разходи или трансфери по централния бюджет за 2018 г.

Те са за ремонт на пътни отсечки от републиканската мрежа с обща дължина приблизително 480 км и съоръжения по тях. Това означава, че ремонтът на 1 километър път ще струва средно около 300 хил. лева.

Голяма част от пътните участъци са изключително натоварени целогодишно – източната дъга на околовръстния път на София, трасето София – Перник (през Владая), Димитровград – Хасково, Русе – Варна и други, е посочено в правителственото съобщение.

Друга част от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие – магистрала "Черно море", която е с дължина от 5 км, курортен комплекс "Златни пясъци" – Варна, Карнобат – Бургас и други.

Със средствата ще се финансират дейности като фрезоване на съществуващата настилка, локални ремонти, полагане на нови пластове асфалтобетонова смес, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация на съоръженията, подмяна фугите на съоръженията и други.

Чрез инвестицията в ремонта на участъци от републиканската пътна мрежа ще се подобри състоянието ѝ и безопасността на движение на пътници и превозни средства, като това ще даде реален ефект за икономическото развитие на страната и интересите на отделните граждани.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?