Кадър на Атлантическия клуб става зам.-военен министър

Премиерът Бойко Борисов назначи Августина Цветкова за зам.-министър на отбраната, съобщиха от правителствената пресслужба във вторник.

От 2009 г. Августина Цветкова е съветник в политическия кабинет на Николай Младенов и като министър на отбраната, и като министър на външните работи.

Ресорите ѝ са свързани с антикорупционната политика и връзките с НАТО и САЩ. Работи основно в сферата на евроатлантическата интеграция. В продължение на девет години е била програмен директор и генерален секретар на Атлантическия клуб в България, чийто председател е бившият външен министър Соломон Паси.

От 1997 г. до 2001 г. е вицепрезидент и генерален секретар на Атлантическата асоциация на младите политически лидери във Вашингтон и Осло, а в периода 2004-2007 г. е вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор в Брюксел.

Кариерата си е започнала като журналист в БНР и БНТ. Член е на Консултативния съвет на Международния институт за политически и икономически изследвания, Вашингтон - Каня.

Завършила е история в СУ "Св. Климент Охридски". Специализирала е в Атлантическата асоциация на Дания, в Европейския център за изследвания по въпросите на сигурността "Джордж Маршал", в Държавния департамент на САЩ.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?